Vendégkönyv

Home  >>  Vendégkönyv

Kérjük mondja el véleményét! Nem csak nekünk fontos, hanem jövőbeli pácienseinknek is.

33 hozzászólás so far:

 1. Andrea szerint:

  Az a munka amit te végzel felér egy csodával, én nem hittem benne, anyukám mondta próbáljuk ki. Ma már három éve járunk kisfiammal, és bármi újabb baj jön Te mindig tudsz segíteni, Gergő 7 napja nem fullad,köszönjük. Talán Te sem tudod, hogy az érintésednek milyen gyógyító ereje van.
  Andrea

 2. Krisztián szerint:

  Munkahelyi stressz enyhítése érdekében kerestem fel Enikőt! Már az első kezelések után éreztem a pozitív hatást, sokkal nyugodtabb lettem. Könnyebben tudtam átlépni nehéz helyzeteken, a munkahelyi feszültségeket is hatékonyabban tudom kezelni, az egész lelki állapotom és közérzetem sokkal pozitívabb és kiegyensúlyozottabb lett, amit a kollégáim is észrevettek!
  Köszönet Enikőnek a segítséget, mindenkinek ajánlom, érdemes kipróbálni!

 3. Líva szerint:

  Édesanyám halála után választottam ezt a terápiát, mivel elviselhetetlen kínzó gyötrelmeim voltak. Az utcán spontán sírtam, nem tudtam felülkerekedni a problémámon. Pár kezelés után a gyötrelem erőssége csitult, már nem mindig kell kinyitnom a lelki csapot és tudok összerendezetten gondolkodni édesanyám emlékéről. Egy orvosi beavatkozás után izom vagy idegi bántalom gyötört és pár kezelés után ez is megszűnt
  Mindenki próbálja ki, mert nagyon jó hatással van az ember egyéniségére, erőnlétére.
  Köszönöm Enikő! Csak elismeréssel gondolok Önre! Lívia

 4. Judit szerint:

  2 éve gyermekünknél absens epilepsziát diagnosztizáltak. Sajnos 1,5 év elteltével sem sikerült a gyógyszeres terápiát beállítani. A gyógyszerek hatástalannak bizonyultak. 1,5 év elteltével még mindig ott tartottunk ahol elkezdtük a gyógyszerelést. A gyermek lehangolt, kedvetlen volt. Júniusban egy gyógyszerváltás miatt megint kórházba kellett volna feküdnie. Végső elkeseredésünkben az epilepszia fórumot olvasgatva találtunk rá a craniosacralis terápiára és Enikőre. Az első kezelés után már pozitív változást tapasztaltunk, a gyermek felszabadulttá vált és lényegesen vidámabb volt, a tünetek is ritkulni kezdtek. Így a kórházi befekvésre nem is volt szükség. A nyáron felvettünk 6-7 kezelést amelyek folyamatos javulást eredményeztek az állapotában. Szeptembertől havonta egy kezelésre járunk Enikőhöz. Október végi EEG vizsgálat epilepsziás jelet nem igazolt, bár még előfordulnak tünetek, de sokkal ritkábban és rövidebb ideig tartanak. Állapotában mindenképp lényeges változás következett be amióta Enikőhöz járunk. Enikő kedvessége, szakmai tapasztalata és a pozitív eredmények alapján bízunk abban, hogy a craniosacralis terápia segítségével jó úton haladunk a teljes gyógyulás felé.

 5. K.R. szerint:

  Enikőt egy éve ismertem meg, az interneten keresztül szereztem tudomást az általa végzett craniosacralis terápiáról.

  Kisfiam 6 éves, autizmussal diagnosztizált. Egészségesen született, majd másfél éves korára elvesztette korábbi képességeit -beszéd, figyelés, utánzás-, és hamarosan megkaptuk a diagnózist.

  Számtalan terápián túl vagyunk, akik hasonló cipőben járnak, ismerik ezeket (homeopátia, DAN módszer, diéták , probiotikumok stb.) Valamennyi javulást lehetett is tapasztalni, de az áttörés (beszéd indulás, figyelés, komunikáció) nem történt meg.

  A craniosacrális terápiát homeopátiás orvosunk javasolta.

  Egy éve kezdtük a kezelést, eleinte hetente jártunk pár hónapon át, majd a kétheti találkozásra álltunk át.

  Első alkalommal rettegtem attól, hogy fog kisfiam viselkedni, hiszen azt olvastam, hogy ez egy masszázsterápia, amit nyugalomban ki kellene bírni -gondoltam. Ugyanakkor ez nem így van, nem kell feküdni, lehet mozogni, Enikő megadja a szabadságot a gyerekeknek, és közben is biztosítani tudja a fogásokat. Semmi kényszerítés nem történt.

  Első alkalommal nehezen indult a dolog, állandóan ki akart volna menni a helyiségből, és nehezen engedte magához Enikőt. Aztán ez mindig jobban oldodott. Segített ebben az, hogy bármit megfoghat a kezébe, bármivel játszhat, mozoghat is szabadon. Mi eleinte vittünk egy számítógépet is magunkkal, hogy lekössük figyelmét.

  Ma már befekszik Enikő ölébe, és engedi, hogy azt csináljon vele Enikő, amit csak akar.

  Tüneteket tekintve, amiben nekünk segített eddig a terápia, az az, hogy megszűntek a hisztik, nyugodt kisfiú lett, a fejlesztő foglalkozásokon jól koncentrál. Megjelent nála a szóértés is, igaz, kezdetleges szinten még (vedd fel, add ide). Néhány szó is megjelent (add ide, apa).

  Testében már nem tudják kimutatni a nehézfémeket, amiket eddig gyógyszerrel sem tudtunk semlegesíteni.

  Pontosan nem tudom, hogy milyen arányban segített ebben a terápia és a kiegészítő kezelések, ugyanakkor a terápia megkezdésekor a terápián, diétán, homeopátiás segítségen és huminiqumon kívül nem kapott mást. A megnyugvást, az állandó kiegyensúlyozottságot, a vidámságot viszont úgy érzem, nagymértékben a terápiának köszönhetjük.

  Azt vettük mi szülők magunkon is észre, hogy sokkal nyugodtabbak lettek a napjaink. Aki együtt él ezzel a diagnózissal, az tudja, miről beszélek.

  A terápiát ma is végezzük, és kitartunk mellette, mert látjuk értelmét.

  Enikő nagyon tapasztalt terapeuta, kezelni tudja a felmerülő váratlan helyzeteket, emellett diszkrét és együttérző. Lehet bízni tudásában és hozzáállásában.

  K.R.

 6. Cs. Andrea szerint:

  Kamaszfiam epilepsziában szenved, mely gyógyszer szedése mellett is erős görcsökkel jár, így a tavalyi tanévben e miatt sokszor hiányzott az iskolából. Erre kerestünk megoldást, mely Enikőhöz vezetett. Kb. 1 éve járunk hozzá craniosacralis kezelésre, és már az első pár kezelés után ritkultak és enyhültek a “nagy” rohamok, és így a következő tanévben már nem hiányzott az iskolából. Bár még mindig vannak rohamai, de azok nagyon ritkák és enyhék, előfordul, hogy hetekig nem is jelentkezik. Nem tudunk elég hálásak lenni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 7. Temleitnerne S.Maria szerint:

  Kedves Enikő! Erdeklődnek hogy egy 11 eves fiunak heti 2×gyogytorna heti 1÷bowen terapia heti1×otthoni torna ,kinezio tape melle még milyen manualterapiat javasolna.Gerincferdules,bordapup,csavarodas,befele dőlő boka ,ludtalp hypotonia.A csontkovacsolast javasolja?Mi fordìtana vissza legjobban ezt a folyamatot.Koszonom valaszat.T.ne Keszthelyről

  • Fekete Enikő szerint:

   Kedves Mária!
   Kérem, hogy az alábbi e-mail címre küldje el az Ön levelezési címét és nagyon szívesen megválaszolom, amiben tudok segítek!
   fekete.eniko1973 -kukac- gmail.com
   Üdvözlettel:
   Enikő

 8. Kiss Renáta szerint:

  Kedves Enikő!
  Szeretném megkérdezni,hogy a gyermek gyógytorna ára mennyi? Zalaegerszegen mely napokon rendel?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Fekete Enikő szerint:

   Kedves Renáta!
   5000 Ft és minden nap rendelek Zalaegerszegen. A “Kapcsolat” menüpontra kattintva minden pontos információ megtalálható.
   Üdvözlettel:
   Enikő

 9. B-P Viktória szerint:

  4 éves Kisfiunk beszédkésése, craniosynostosisa miatt kerestük fel Enikőt. Már 4 kezelésen vagyunk túl, és ez a terápia még azon a problémán is segített, amire hirtelen nem is gondoltunk. Megszűnt a kisfiunk székrekedése. Sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lett, mint előtte volt. Hálásak vagyunk Enikőnek! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk Őt!

 10. A szerint:

  A 2 éves kisfiam másfél hónapig széklet visszatartási problémákkal és székrekedéssel küzdött. Az első craniosacralis kezelés után megszűnt ez a probléma. Mindemellett sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb gyermek lett. Köszönjük szépen a segítséget, drága Enikő!

 11. Szaszkóné Dr. Decsi Kincső szerint:

  Kedves Enikő!

  Nagyon köszönjük, amit értünk tettél! Kisfiunk epilepsziás típusú görcsökkel került hozzád, melyek ellen a gyógyszerek hatástalannak bizonyultak. Ezen kívül étvágytalan, székrekedéses és a gyógyszerek hatására eltompult volt. Már az első kezelés után visszatért az étvágya, a harmadik kezelés után a széklet problémája is megoldódott. Újra kinyílt, fejlődik, érdeklődő, korának megfelelő tevékenységeket folytat (biciklizik, kirakózik stb.). A görcsök is ritkultak, illetve egyes formái elmúltak, reméljük, hogy nem térnek vissza.

  Még egyszer köszönjük a kedvességedet, ahogy fogadtál minket és kisfiunkat. A rugalmasságot és türelmet külön kiemelnénk! Egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudjuk a terápiát és persze Téged is!
  Köszönjük, hogy visszakaptuk a gyermekünket: Boldizsár, Zsolti, Kincső

 12. Ica szerint:

  Kedves Enikő!
  Köszönöm a sok segítséget. Hosszú ideig a sok munka és családi dolgok miatt magamra nem tudtam időt fordítani. Amikor ennek már fizikai hatásai (állandó fájdalom és tartási problémák) jelentkeztek, többször fájdalomcsillapítóhoz nyúltam, akkor döbbentem rá, hogy valamit tennem kell. Ekkor kaptam meg az elérhetőséged. A Craniosacralis terápiával már az első alkalommal is fizikai és lelki szinten is hatalmas ellazulást éltem meg. A fájdalom a felére csökkent. Nem is gondoltam addig , hogy ennyi feszültséget halmoztam fel. A további alkalmakkor elértem egy nagy felszabadultságot. A fizikai elváltozások kezelésében pedig a manuálterápia lepett meg, és nagyon elégedett voltam a vállfájdalmam egy kezelés alatt azonnal érezhető eltűnésének. Ezek segítettek, hogy a fizikailag is sokkal jobban érzem magam. A gyógytorna, helyes tartás és nyújtás betanítása pedig, hogy a továbbiakban is jól érezzem magam a bőrömben. Köszönöm 🙂

 13. Nóra szerint:

  Kedves olvasó! Nagyon örülök, hogy gyermekemmel együtt részesei lehettünk a craniosacralis terápia nyújtotta lehetőségének. Csak pozitív ” élményről ” tudok beszámolni. Fejlődési rendellenességgel született gyermekemmel járunk Enikőhöz.A fejlődésében sajnos nagy lemaradásban vagyunk- Mióta járunk Enikőhöz nyugodtabb a gyerkőcöm és taníthatóbb is lett. Fogékonyabb az új dolgokra és hamarabb megtanulja azokat. Volt egy 3 hetes szünetünk a kezelés közben, mert betegek voltunk, érezhető volt a hiánya. ami szót addig ki tudott mondani , azokat sem mondta. Szeret is járni és örömmel megy a kezelésekre.

 14. Andrea szerint:

  Kedves Enikő!

  Kisfiamnak összetett hormonális és viselkedési problémái vannak, sérült agyalapi-mirigy miatt. Nyár elején kezdtük el a terápiát, heti 1 alkalommal. Látványos volt a változás. Nem csak fizikai állapota javult a gyerkőcnek, hanem mentálisan is összehasonlíthatatlan volt az előző időszakhoz képest. A növekedési hormontól elindult a növekedése amitől fájtak a lábai ez a fájdalom szinte teljesen elmúlt, az állandó fáradságtól fellépő hiszti nagymértékben csökkent, a tanuláshoz való hozzáállása pedig olyan mértékben változott, hogy nem kell vele veszekedni, sőt önállóan is nekiáll tanulni. Nem tudom eléggé megköszönni a segítséget. Azóta én is nyugodtabb vagyok, hiszen a napi hisztik és a veszekedések szinte teljesen megszűntek.
  Köszönöm, Andrea

 15. Szabina szerint:

  Kedves Enikő!
  A Meckenzie tornáról olvasva bukkantam az Ön nevére. Érdeklődni szeretnék hogy van-e erre lehetőség, milyen formában és mennyibe kerül? Előre is köszönöm válaszát.

 16. Vass Lívia szerint:

  Kedves Enikő! Érdeklődöm, hogy milyen árban van a craniosacralis terápia és egy időpontot is kérnék Köszi

  • admin szerint:

   Kedves Lívia!

   8000,- Ft egy kezelés. Kérem telefonon jelezzen vissza, hogy szerda (aug.22) 16 óra megfelel-e Önnek? (30/2471855)

   Üdvözlettel:

   Enikő

 17. Katka szerint:

  Kedves Enikő!

  Hajhullás esetén is hatásos lehet a terápia?
  Köszönöm válaszát!

  • admin szerint:

   Kedves Katka!

   Igen,lehetséges, mindenképpen érdemes megpróbálni!
   Üdvözlettel:

   Enikő

 18. Bogdán Jánosné szerint:

  Kedves Enikő!

  Kérdésem:kezelt-e már fybromialgiás beteget ezzel a terápiával?és ha igen milyen eredménnyel.Válaszát előre is köszönöm.Bogdánné juli Keszthelyről

  • admin szerint:

   Kedves Juli!

   Igen, kezeltem és a panaszok jelentősen csökkentek, sikerült egy sokkal jobb életminőséget elérni a kezelésekkel.
   További kérdéseire is készséggel válaszolok akár telefonon, akár emailben, amelyek honlapomon a kapcsolat cimszó alatt megtalálhatók.
   Üdvözlettel:

   Enikő

 19. Ferike (5) szerint:

  Nemrég hallottunk először a craniosacralis terápiáról, s, hogy milyen sok mindenre jó lehet. 5 éves kisfiunknak a mozgásával és a beszédével is van probléma, ezért döntöttünk úgy, hogy kipróbáljuk a craniosacralis terápiát. A logopédusunk kérdezte meg, hogy mit csináltunk a gyerekkel, mert “hirtelen” akkorát fejlődött…

 20. Zsuzsa (33) szerint:

  Két éven át nem sikerült teherbe esnem, pedig sem a páromnál, sem nálam nem találtak semmiféle szervi problémát a vizsgálatok. Ezért kerestem meg Enikőt és próbáltam ki a craniosacralis terápiát. Szinte elhinni is alig akartam, hogy a kezelések végeztével nem sokkal megfogant a baba, akit régóta nagyon vártunk! Aki járt már hasonló cipőben, az tudja, milyen az, amikor két ember nagyon vágyik már utódra….Köszönjük!!!

 21. Zsuzsa (51) szerint:

  Már kb. két hónapja pánik rohamokkal küzdöttem, mikor olvastam a craniosacralis terápiáról. Megkerestem Enikőt, talán tud enyhíteni a rosszulléteimen.Már a második kezelés után teljesen elmúlt a szédülésem, és a kezelésektől a többi tünet is megszünt. Természetesen az orvos által beállított gyógyszert továbbra is szednem kell, de rosszulléteim a gyógyszer mellett is voltak. 5 kezelést kaptam, azóta is jól vagyok. Ismétlő kezelésre visszafogok járni, mert az egész terépia nagyon élvezetes, pihentető, jót tett az egész testemnek. Hálásan köszönöm Enikőnek.

 22. Kata (40) szerint:

  Gyermekkorom óta küzdöttem székrekedéssel és a vele járó kellmetlen problémákkal(puffadás…).Sok mindent kipróbáltam már de semmi nem volt olyan hatékony, mint a craniosacralis terápia. 5 kezelést kaptam, melyek során fokozatosan rendeződött a problémám és már csak fenntartó kezelésekre járok negyedévente. A kezelést már csak azért is élveztem minden egyes alkalommal, mert nagyon jól ellazít, relaxál, kipihentnek és nyugodtnak éreztem magam. Bátran ajánlom mindenkinek!!!

 23. anita szerint:

  Két éve menstruációs zavarral küzdöttem,és lelki prblémáim is voltak.A harmadik kezelés után a ciklusom rendeződött,feszültségem sokat oldódott.

 24. Zsófi (30) szerint:

  Egy éve meglévő menstruációs cikluszavar miatt választottam a craniosacralis terápiát hormonkezelések helyett. 3 kezelést követően rendeződött ciklusom, azóta “csak” emlékeztető kezeléseken vettem részt ahogy időm engedte. Ciklusom azóta is rendben működik. Emellett, a panaszok felsorolásánál nem említett fogérzékenységi problémámra is kedvező hatással volt a terápia. Köszönöm!

 25. babik fruzsina szerint:

  Kedves Enikő!
  jún 25 én estem át egy mütéten a bokámban volt egy elhalás melyet a térdemből pótoltak!azóta itthon vagyok mankózom a gyógytornász mutatott néhány gyakorlatot de jó lenne még egy kis segítség mert 21 ére már teljes(?)tartományban kell mozogjon még félig sem jutottam vele sajnos ráadásul a térdem sem hajlik úgy válaszát köszönöm és nagyon várom

 26. Németh Róbert szerint:

  Kedves Enikő!

  Kb. 8 éve szenvedek a Scheuermann kórral.

  Valódi fájdalmam nincsen, csak mivel irodai, hivatalnoki munkát végzek a nap végére szépen összeáll a hátam és a derekam erős izomgörccsel, ami hihetetlenül kellemetlen. A lapockák melletti belső rész az, ami a legrosszabb,hiába tornázom este és próbálom lazítani, ahogy tudom, rengetegszer zavar az alvásban, emiatt fáradt, kimerült vagyok… ördögi kör. Az egész mellkasi rész ergonómiája meg van változva szerintem-megrövidült mellizmok és az említett lapocka melletti begörcsölt izmok.

  Mindig is sokat mozgó, amatőr szinten sportoló ember voltam, nagyon zavar ebben, és 32 évesen néha öregnek érzem magam, ami lelkileg sem tesz jót. A kívülállók nem is igazán tudják elképzelni, mennyit kínlódom vele.
  Igyekszem úszni, heti kétszer és tornázni. Más ötletem nem lévén most azon agyalok, hogy egy ferde lapú , állítható dőlésszögű számítógépasztalt kéne csináltatnom, hátha ez javítana. Fitball labdán ülök, de ezen azt érzem rossznak, hogy nincs háttámla, ami tartaná a hátam.

  A diagnózisom: a gerinc felnőttkori osteochondrosisa, spondylosis Sheuermann. 
  Háti kipózis kissé fokozott, a középső háti csigoláyk teste ventral felé minimálisan ék alakban keskenyebb. A peremeken kezdődő degeneratív felrakódások vannak.

  Tehát önmagában nem tűnik súlyosnak a helyzet-mégis rengeteget szenvedek vele. 
  Korábban kondiztam nagyon amatőr szinten, arra is gondolok, hogy igen erősek voltak a hátizmaim, valójában az edzés abbahagyása után jött elő a probléma úgy 8 éve.

  Relaxálok, agykontrollozok, és jógázom, ami sokat segít, de lehet, hogy nem az igazi gyakorlatokat csinálom. A zegi ortopéd orvosok a “tornázzon és ússzon” tanácson kívül semmit nem tudnak hozzátenni a dologhoz.
  Egyszóval nagyon nehéz, pedig ismétlem, alapvetően erős, kitartó ember vagyok. Nagyon megköszönném, ha lenne valami hasznos tanácsa vagy ha össze tudnánk állítani egy a helyzethez illő tornasort.

  Előre is köszönöm!

  Németh Róbert, Zalaegerszeg
  nemethrobi@gmail.com

 27. Szilvi (40) szerint:

  Hosszú évek óta tartó migrénes fejfájásom és vizeletürítési problémám miatt kerestem meg Enikőt. 5 craniosacralis kezelést kaptam, s hála Enikőnek migrénes fejfájásom azóta megszűnt. Fejfájásaim megritkultak, a kísérő hányingerem, hányás elmúlt, s, ha fáj is a fejem egy kicsit néha, az spontán megszűnik. Vizeletürítési problémám teljesen rendeződött már a 2. kezelés után. Állandó vizeletürítési ingerem és alhasi fájdalmam megszűnt. Éjszakánként jobban alszom, nyugodtabb vagyok és könnyebben kezelem a stresszhelyzeteket. Sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok

 28. Ilona (63) szerint:

  Lelki problémáimra kerestem gyógyírt,s már az első kezelés után sokkal oldottabb lettem. Nem is lehet leírni, át kell érezni azt a kellemes melegséget és nyugalmat amit a kezelés alatt érezni lehet!
  Ehhez Enikő megnyugtató egyénisége is hozzájárult.
  Régóta nem éreztem ilyen jól magam!
  Köszönöm Enikő!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.