Vendégkönyv

Home  >>  Vendégkönyv

Kérjük mondja el véleményét! Nem csak nekünk fontos, hanem jövőbeli pácienseinknek is.

*** jelenleg a közvetlen visszajelzések kikapcsolva a spam áradat miatt, kérjük levélben mondja el tapasztalatait és kihelyezzük a oldalunkra. ***

37 hozzászólás so far:

 1. A szerint:

  A 2 éves kisfiam másfél hónapig széklet visszatartási problémákkal és székrekedéssel küzdött. Az első craniosacralis kezelés után megszűnt ez a probléma. Mindemellett sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb gyermek lett. Köszönjük szépen a segítséget, drága Enikő!

 2. Szaszkóné Dr. Decsi Kincső szerint:

  Kedves Enikő!

  Nagyon köszönjük, amit értünk tettél! Kisfiunk epilepsziás típusú görcsökkel került hozzád, melyek ellen a gyógyszerek hatástalannak bizonyultak. Ezen kívül étvágytalan, székrekedéses és a gyógyszerek hatására eltompult volt. Már az első kezelés után visszatért az étvágya, a harmadik kezelés után a széklet problémája is megoldódott. Újra kinyílt, fejlődik, érdeklődő, korának megfelelő tevékenységeket folytat (biciklizik, kirakózik stb.). A görcsök is ritkultak, illetve egyes formái elmúltak, reméljük, hogy nem térnek vissza.

  Még egyszer köszönjük a kedvességedet, ahogy fogadtál minket és kisfiunkat. A rugalmasságot és türelmet külön kiemelnénk! Egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudjuk a terápiát és persze Téged is!
  Köszönjük, hogy visszakaptuk a gyermekünket: Boldizsár, Zsolti, Kincső

 3. Ica szerint:

  Kedves Enikő!
  Köszönöm a sok segítséget. Hosszú ideig a sok munka és családi dolgok miatt magamra nem tudtam időt fordítani. Amikor ennek már fizikai hatásai (állandó fájdalom és tartási problémák) jelentkeztek, többször fájdalomcsillapítóhoz nyúltam, akkor döbbentem rá, hogy valamit tennem kell. Ekkor kaptam meg az elérhetőséged. A Craniosacralis terápiával már az első alkalommal is fizikai és lelki szinten is hatalmas ellazulást éltem meg. A fájdalom a felére csökkent. Nem is gondoltam addig , hogy ennyi feszültséget halmoztam fel. A további alkalmakkor elértem egy nagy felszabadultságot. A fizikai elváltozások kezelésében pedig a manuálterápia lepett meg, és nagyon elégedett voltam a vállfájdalmam egy kezelés alatt azonnal érezhető eltűnésének. Ezek segítettek, hogy a fizikailag is sokkal jobban érzem magam. A gyógytorna, helyes tartás és nyújtás betanítása pedig, hogy a továbbiakban is jól érezzem magam a bőrömben. Köszönöm 🙂

 4. Nóra szerint:

  Kedves olvasó! Nagyon örülök, hogy gyermekemmel együtt részesei lehettünk a craniosacralis terápia nyújtotta lehetőségének. Csak pozitív ” élményről ” tudok beszámolni. Fejlődési rendellenességgel született gyermekemmel járunk Enikőhöz.A fejlődésében sajnos nagy lemaradásban vagyunk- Mióta járunk Enikőhöz nyugodtabb a gyerkőcöm és taníthatóbb is lett. Fogékonyabb az új dolgokra és hamarabb megtanulja azokat. Volt egy 3 hetes szünetünk a kezelés közben, mert betegek voltunk, érezhető volt a hiánya. ami szót addig ki tudott mondani , azokat sem mondta. Szeret is járni és örömmel megy a kezelésekre.

 5. K.R. szerint:

  Enikőt egy éve ismertem meg, az interneten keresztül szereztem tudomást az általa végzett craniosacralis terápiáról.

  Kisfiam 6 éves, autizmussal diagnosztizált. Egészségesen született, majd másfél éves korára elvesztette korábbi képességeit -beszéd, figyelés, utánzás-, és hamarosan megkaptuk a diagnózist.

  Számtalan terápián túl vagyunk, akik hasonló cipőben járnak, ismerik ezeket (homeopátia, DAN módszer, diéták , probiotikumok stb.) Valamennyi javulást lehetett is tapasztalni, de az áttörés (beszéd indulás, figyelés, komunikáció) nem történt meg.

  A craniosacrális terápiát homeopátiás orvosunk javasolta.

  Egy éve kezdtük a kezelést, eleinte hetente jártunk pár hónapon át, majd a kétheti találkozásra álltunk át.

  Első alkalommal rettegtem attól, hogy fog kisfiam viselkedni, hiszen azt olvastam, hogy ez egy masszázsterápia, amit nyugalomban ki kellene bírni -gondoltam. Ugyanakkor ez nem így van, nem kell feküdni, lehet mozogni, Enikő megadja a szabadságot a gyerekeknek, és közben is biztosítani tudja a fogásokat. Semmi kényszerítés nem történt.

  Első alkalommal nehezen indult a dolog, állandóan ki akart volna menni a helyiségből, és nehezen engedte magához Enikőt. Aztán ez mindig jobban oldodott. Segített ebben az, hogy bármit megfoghat a kezébe, bármivel játszhat, mozoghat is szabadon. Mi eleinte vittünk egy számítógépet is magunkkal, hogy lekössük figyelmét.

  Ma már befekszik Enikő ölébe, és engedi, hogy azt csináljon vele Enikő, amit csak akar.

  Tüneteket tekintve, amiben nekünk segített eddig a terápia, az az, hogy megszűntek a hisztik, nyugodt kisfiú lett, a fejlesztő foglalkozásokon jól koncentrál. Megjelent nála a szóértés is, igaz, kezdetleges szinten még (vedd fel, add ide). Néhány szó is megjelent (add ide, apa).

  Testében már nem tudják kimutatni a nehézfémeket, amiket eddig gyógyszerrel sem tudtunk semlegesíteni.

  Pontosan nem tudom, hogy milyen arányban segített ebben a terápia és a kiegészítő kezelések, ugyanakkor a terápia megkezdésekor a terápián, diétán, homeopátiás segítségen és huminiqumon kívül nem kapott mást. A megnyugvást, az állandó kiegyensúlyozottságot, a vidámságot viszont úgy érzem, nagymértékben a terápiának köszönhetjük.

  Azt vettük mi szülők magunkon is észre, hogy sokkal nyugodtabbak lettek a napjaink. Aki együtt él ezzel a diagnózissal, az tudja, miről beszélek.

  A terápiát ma is végezzük, és kitartunk mellette, mert látjuk értelmét.

  Enikő nagyon tapasztalt terapeuta, kezelni tudja a felmerülő váratlan helyzeteket, emellett diszkrét és együttérző.
  Lehet bízni tudásában és hozzáállásában.

  K.R.

 6. Andrea szerint:

  Kedves Enikő!

  Kisfiamnak összetett hormonális és viselkedési problémái vannak, sérült agyalapi-mirigy miatt. Nyár elején kezdtük el a terápiát, heti 1 alkalommal. Látványos volt a változás. Nem csak fizikai állapota javult a gyerkőcnek, hanem mentálisan is összehasonlíthatatlan volt az előző időszakhoz képest. A növekedési hormontól elindult a növekedése amitől fájtak a lábai ez a fájdalom szinte teljesen elmúlt, az állandó fáradságtól fellépő hiszti nagymértékben csökkent, a tanuláshoz való hozzáállása pedig olyan mértékben változott, hogy nem kell vele veszekedni, sőt önállóan is nekiáll tanulni. Nem tudom eléggé megköszönni a segítséget. Azóta én is nyugodtabb vagyok, hiszen a napi hisztik és a veszekedések szinte teljesen megszűntek.
  Köszönöm, Andrea

 7. Szabina szerint:

  Kedves Enikő!
  A Meckenzie tornáról olvasva bukkantam az Ön nevére. Érdeklődni szeretnék hogy van-e erre lehetőség, milyen formában és mennyibe kerül? Előre is köszönöm válaszát.

 8. Vass Lívia szerint:

  Kedves Enikő! Érdeklődöm, hogy milyen árban van a craniosacralis terápia és egy időpontot is kérnék Köszi

  • admin szerint:

   Kedves Lívia!

   8000,- Ft egy kezelés. Kérem telefonon jelezzen vissza, hogy szerda (aug.22) 16 óra megfelel-e Önnek? (30/2471855)

   Üdvözlettel:

   Enikő

 9. Katka szerint:

  Kedves Enikő!

  Hajhullás esetén is hatásos lehet a terápia?
  Köszönöm válaszát!

  • admin szerint:

   Kedves Katka!

   Igen,lehetséges, mindenképpen érdemes megpróbálni!
   Üdvözlettel:

   Enikő

 10. Bogdán Jánosné szerint:

  Kedves Enikő!

  Kérdésem:kezelt-e már fybromialgiás beteget ezzel a terápiával?és ha igen milyen eredménnyel.Válaszát előre is köszönöm.Bogdánné juli Keszthelyről

  • admin szerint:

   Kedves Juli!

   Igen, kezeltem és a panaszok jelentősen csökkentek, sikerült egy sokkal jobb életminőséget elérni a kezelésekkel.
   További kérdéseire is készséggel válaszolok akár telefonon, akár emailben, amelyek honlapomon a kapcsolat cimszó alatt megtalálhatók.
   Üdvözlettel:

   Enikő