Vendégkönyv

Home  >>  Vendégkönyv

Kérjük mondja el véleményét! Nem csak nekünk fontos, hanem jövőbeli pácienseinknek is.

*** jelenleg a közvetlen visszajelzések kikapcsolva a spam áradat miatt, kérjük levélben mondja el tapasztalatait és kihelyezzük a oldalunkra. ***

37 hozzászólás so far:

 1. Ferike (5) szerint:

  Nemrég hallottunk először a craniosacralis terápiáról, s, hogy milyen sok mindenre jó lehet. 5 éves kisfiunknak a mozgásával és a beszédével is van probléma, ezért döntöttünk úgy, hogy kipróbáljuk a craniosacralis terápiát. A logopédusunk kérdezte meg, hogy mit csináltunk a gyerekkel, mert “hirtelen” akkorát fejlődött…

 2. Zsuzsa (33) szerint:

  Két éven át nem sikerült teherbe esnem, pedig sem a páromnál, sem nálam nem találtak semmiféle szervi problémát a vizsgálatok. Ezért kerestem meg Enikőt és próbáltam ki a craniosacralis terápiát. Szinte elhinni is alig akartam, hogy a kezelések végeztével nem sokkal megfogant a baba, akit régóta nagyon vártunk! Aki járt már hasonló cipőben, az tudja, milyen az, amikor két ember nagyon vágyik már utódra….Köszönjük!!!

 3. Zsuzsa (51) szerint:

  Már kb. két hónapja pánik rohamokkal küzdöttem, mikor olvastam a craniosacralis terápiáról. Megkerestem Enikőt, talán tud enyhíteni a rosszulléteimen.Már a második kezelés után teljesen elmúlt a szédülésem, és a kezelésektől a többi tünet is megszünt. Természetesen az orvos által beállított gyógyszert továbbra is szednem kell, de rosszulléteim a gyógyszer mellett is voltak. 5 kezelést kaptam, azóta is jól vagyok. Ismétlő kezelésre visszafogok járni, mert az egész terépia nagyon élvezetes, pihentető, jót tett az egész testemnek. Hálásan köszönöm Enikőnek.

 4. Kata (40) szerint:

  Gyermekkorom óta küzdöttem székrekedéssel és a vele járó kellmetlen problémákkal(puffadás…).Sok mindent kipróbáltam már de semmi nem volt olyan hatékony, mint a craniosacralis terápia. 5 kezelést kaptam, melyek során fokozatosan rendeződött a problémám és már csak fenntartó kezelésekre járok negyedévente. A kezelést már csak azért is élveztem minden egyes alkalommal, mert nagyon jól ellazít, relaxál, kipihentnek és nyugodtnak éreztem magam. Bátran ajánlom mindenkinek!!!

 5. anita szerint:

  Két éve menstruációs zavarral küzdöttem,és lelki prblémáim is voltak.A harmadik kezelés után a ciklusom rendeződött,feszültségem sokat oldódott.

 6. Zsófi (30) szerint:

  Egy éve meglévő menstruációs cikluszavar miatt választottam a craniosacralis terápiát hormonkezelések helyett. 3 kezelést követően rendeződött ciklusom, azóta “csak” emlékeztető kezeléseken vettem részt ahogy időm engedte. Ciklusom azóta is rendben működik. Emellett, a panaszok felsorolásánál nem említett fogérzékenységi problémámra is kedvező hatással volt a terápia. Köszönöm!

 7. babik fruzsina szerint:

  Kedves Enikő!
  jún 25 én estem át egy mütéten a bokámban volt egy elhalás melyet a térdemből pótoltak!azóta itthon vagyok mankózom a gyógytornász mutatott néhány gyakorlatot de jó lenne még egy kis segítség mert 21 ére már teljes(?)tartományban kell mozogjon még félig sem jutottam vele sajnos ráadásul a térdem sem hajlik úgy válaszát köszönöm és nagyon várom

 8. Németh Róbert szerint:

  Kedves Enikő!

  Kb. 8 éve szenvedek a Scheuermann kórral.

  Valódi fájdalmam nincsen, csak mivel irodai, hivatalnoki munkát végzek a nap végére szépen összeáll a hátam és a derekam erős izomgörccsel, ami hihetetlenül kellemetlen. A lapockák melletti belső rész az, ami a legrosszabb,hiába tornázom este és próbálom lazítani, ahogy tudom, rengetegszer zavar az alvásban, emiatt fáradt, kimerült vagyok… ördögi kör. Az egész mellkasi rész ergonómiája meg van változva szerintem-megrövidült mellizmok és az említett lapocka melletti begörcsölt izmok.

  Mindig is sokat mozgó, amatőr szinten sportoló ember voltam, nagyon zavar ebben, és 32 évesen néha öregnek érzem magam, ami lelkileg sem tesz jót. A kívülállók nem is igazán tudják elképzelni, mennyit kínlódom vele.
  Igyekszem úszni, heti kétszer és tornázni. Más ötletem nem lévén most azon agyalok, hogy egy ferde lapú , állítható dőlésszögű számítógépasztalt kéne csináltatnom, hátha ez javítana. Fitball labdán ülök, de ezen azt érzem rossznak, hogy nincs háttámla, ami tartaná a hátam.

  A diagnózisom: a gerinc felnőttkori osteochondrosisa, spondylosis Sheuermann. 
  Háti kipózis kissé fokozott, a középső háti csigoláyk teste ventral felé minimálisan ék alakban keskenyebb. A peremeken kezdődő degeneratív felrakódások vannak.

  Tehát önmagában nem tűnik súlyosnak a helyzet-mégis rengeteget szenvedek vele. 
  Korábban kondiztam nagyon amatőr szinten, arra is gondolok, hogy igen erősek voltak a hátizmaim, valójában az edzés abbahagyása után jött elő a probléma úgy 8 éve.

  Relaxálok, agykontrollozok, és jógázom, ami sokat segít, de lehet, hogy nem az igazi gyakorlatokat csinálom. A zegi ortopéd orvosok a “tornázzon és ússzon” tanácson kívül semmit nem tudnak hozzátenni a dologhoz.
  Egyszóval nagyon nehéz, pedig ismétlem, alapvetően erős, kitartó ember vagyok. Nagyon megköszönném, ha lenne valami hasznos tanácsa vagy ha össze tudnánk állítani egy a helyzethez illő tornasort.

  Előre is köszönöm!

  Németh Róbert, Zalaegerszeg
  nemethrobi@gmail.com

 9. Szilvi (40) szerint:

  Hosszú évek óta tartó migrénes fejfájásom és vizeletürítési problémám miatt kerestem meg Enikőt. 5 craniosacralis kezelést kaptam, s hála Enikőnek migrénes fejfájásom azóta megszűnt. Fejfájásaim megritkultak, a kísérő hányingerem, hányás elmúlt, s, ha fáj is a fejem egy kicsit néha, az spontán megszűnik. Vizeletürítési problémám teljesen rendeződött már a 2. kezelés után. Állandó vizeletürítési ingerem és alhasi fájdalmam megszűnt. Éjszakánként jobban alszom, nyugodtabb vagyok és könnyebben kezelem a stresszhelyzeteket. Sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok

 10. Ilona (63) szerint:

  Lelki problémáimra kerestem gyógyírt,s már az első kezelés után sokkal oldottabb lettem. Nem is lehet leírni, át kell érezni azt a kellemes melegséget és nyugalmat amit a kezelés alatt érezni lehet!
  Ehhez Enikő megnyugtató egyénisége is hozzájárult.
  Régóta nem éreztem ilyen jól magam!
  Köszönöm Enikő!!!