Gyakori kérdések

Home  >>  Gyakori kérdések

Mit hozzon magával? Korábbi leleteket, röntgenfelvételt? Ruhát a tornához?

Ha készült előzőleg valamilyen felvétel, annak leírását és ha van zárójelentés vagy egyéb orvosi vélemény, hozza magával, valamint a gyógytornához kényelmes ruhát, amiben könnyedén tud mozogni (tréningruha, rövidnadrág, póló). A cranio-sacralis terápiához nem szükséges külön öltözet, de jó, ha kényelmes ruhát visel.

Mennyi ideig tart a kezelés?

A gyógytorna az első alkalommal, mivel ilyenkor egy alapos állapotfelmérés illetve kikérdezés is történik, 60-90 perces. A további alkalmak kb. 45-60 percesek. Cranio-sacralis terápia esetén az első alkalommal szintén 90 perc, további alkalmak 45-60 perc.

Hány alkalom után várható számottevő javulás?

Ez sok mindennek függvénye, de a legtöbb esetben már 1-2 kezelés után van érezhető javulás, állapotváltozás. Fontos, hogy a páciens maga is befolyásolhatja a gyógyulás folyamatát a tanácsok betartásával, a rendszeres mozgással.

Otthon is tudom végezni a gyógytorna gyakorlatokat?

Az a célom, hogy pácienseim a közös gyakorlások alkalmával elsajátítsák az adott problémára adaptált egyéni gyakorlatokat és azokat otthonukban vagy akár munkahelyükön is pontosan tudják végezni. Csak így képesek aktívan részt vállalni gyógyulásukban. Előnye, hogy idő és pénztakarékosabb megoldás.