Babamasszázs-babatorna

Home  >>  Köszöntöm weboldalamon!  >>  Babamasszázs-babatorna

„Mikor menedéket keresek az élet kimerítő harca elől,
Kisbabám szemébe nézek, és békét találok ott”
Martha F. Crow

Babamasszázs – babatorna

Nincs szebb ajándék egy nő, egy anya számára, mint megismerni kisbabáját és megtanulni az érintés művészetét, melyre remek lehetőséget kínál a babamasszázs,-babatorna rendszeres alkalmazása.

A csecsemők egészséges szellemi fejlődésének, valamint a beilleszkedési-és alkalmazkodóképesség kialakulásának legfontosabb meghatározója a testi kapcsolat: az ölelés, az ölben tartás és a hordozás; és van-e meghittebb dolog a gyengéd érintésnél?

A babamasszázs nem csupán a lelki fejlődést segíti, hanem gyorsabb súlygyarapodást eredményez és javítja az immunrendszer működését is.

Az érintés nem luxus, hanem alapvető emberi szükséglet.

A masszírozás alkalmat teremt Önnek és kisbabájának, hogy jól megérdemelten együtt töltsenek egy kis időt. A masszázs segíthet az esetleges feszültség feloldásában, és a kicsi mélyebben alszik utána.

Megtanulhatják továbbá az anyukák, hogy mit tegyenek ha hasfájós a baba v. náthás, hörghurutja van.

Foglalkozás (30 perc) kellemes babazenével:

  • érintésrelaxáció
  • pihenő kezek
  • egyes testrészek masszírozása
  • passzív torna egyszerű végtagmozdulatokkal

Kívánom Önnek, hogy legyen harmonikus a kapcsolata kisbabájával, melynek kialakításában segítségére lehetek a babamasszázs – babatorna megtanításával.

Amennyiben késik a csecsemő mozgásfejlődése, alvási vagy szopási,-táplálási nehézségekkel kűzd, beszédfejlődési zavar vagy  egyéb gyermekkori  probléma áll fenn, kérem olvassa el a craniosacralis terápia és a mozgásfejlesztés-gyermekgyógytorna menüpontokat, amelyekből tájékozódhat hogyan segíthetek ezek kezelésében.